Monday, September 29, 2008

V for vintage - preamble


"Şerbet, dulceţă de trandafiri, eşarfă cu buline, rochie de dantelă, viniluri, rock&roll, Cadillac...

Toate acestea au fost echivalentul a ceea ce astăzi înseamnă ipod, performance, blugi skinny, balerini, şi cam tot ce este considerat ca fiind foarte cool, fashionable şi actual. Acum ni se par passe, dar suspinăm cu nostalgie şi admiraţie când, pe stradă, o doamnă foarte cochetă n-a ţinut pasul cu vremurile noastre, ci cu ale ei, şi ne arată cam care era trendul acum 30-40 de ani.
Atunci oamenii îşi scriau impresiile în carneţele, pe foi parfumate, acum, totul se întâmplă pe blog [...]

Cristina, deţinătoarea proiectului „Naive Design” a lansat în primăvara acestui an, împreună cu două prietene bune, linia de pantofi adorabili Aiurea. „Proiectul «Aiuristic by Cristina Ivan» continuă cumva pa­siu­nea mea pentru lucrurile care ascund o poveste, care te ajută să îţi defineşti personalitatea, ba mai mult, te completează. Fără prea multe dureri de cap, îţi poţi găsi în casa mea cu fason piesa favorită (fie că este o geantă recondiţionată sau o rochie veche uitată în cel mai îndepărtat colţ al dulapului).

Printre aceste pie­se vestimentare recondiţionate se găseşte, aşteptând timid, în­ceputul unei alte vieţi, o mie şi una de alte lucruşoare «aiuristice» gata de a fi purtate.] [...]

You can read the whole article on the next edition of Tabu (on the market starting 1 October)


article written by Catalina Bolozan
source: tabu

No comments: