Thursday, March 31, 2011

Misterioasa de pe peron

Dragi aiurite,

Pentru ca ne bucuram ca niste mici copile, pierdute intr-o gradina cu flori, de cate ori alegeti articolele Atelierului A!UREA pentru un proiect personal, sau de orice alta natura si prin urmare ne implicati si pe noi in micul vostru univers, in asa fel incat fara sa vrem (dar credeti-ne, ne bucura si vreeem!) devenim ucenicii vostri, spre a face o demonstratie de creativitate, originalitate si curaj - imbinand noul cu vechiul, clasicul cu bizarul si contrastul cu fuzionarea fireasca a culorilor.

Catre un astfel de proiect am avut placerea de-a lua la cunostiinta ca s-a orientat si draga noastra aiurita Raluca Stefanescu, care in urma unui curs important de stilism si imagine a intruchipat pentru proiectul final un personaj feminin, asa cum si l-a inchipuit ea mai bine, pornind de la atitudine, trasaturi fizice, ajungand la moravuri si caracteristici atipice, ce o desavarsesc ca femeie. Bineinteles ca o protagonista atat de complexa, avea nevoie si de o tinuta, care sa o reprezinte, si aici isi intra in rol Atelier Aiurea, despre care se pare ca Raluca l-a considerat a fi cel mai potrivit pentru transpunerea “fizica” a eroinei ei :)

Va invitam in randurile de mai jos sa descoperiti singure povestea ei,ilustrata de catre Raluca, pentru ca pana la urma ea descrie cel mai bine acest rol plin de constraste si trairi, pe alocuri... aiurea.





***************************

Descrierea tinutei / Tipologia personajului

Este vorba despre un personaj cu personalitate, o femeie indrazneata, nonconformista, aventuriera. Iubeste calatoriile, cunoaste o multime de oameni dar nu are nici un prieten. Acum porneste intr-o calatorie si inca nu stie exact destinatia .., nici cat va dura...

Articole vestimentare:
1. Palaria de vanator o are de la un fost prieten, pasionat de vanatoare iar
2. Cravata pe care a folosit-o pe post de curea o are de la un alt fost prieten, cantaret de jazz.
3. Geanta a achizitionat-o in timpul unei calatorii in Egipt, este confectionata din piele de camila.
4. Rochia este -anii 30

Elemente caracteristice :
- maneca cu umeri bufanti si incretiti
- croiala stransa in talie, fusta lunga, larga si evazata
- lungimea pana la jumatatea pulpei

5. Pantofi : “Peep toe shoes” – anii 40

Culori:
Am realizat un contrast caloric prin asocierea unor culor calde si reci:
-culoarea calda folosita este rosu-corail (se regaseste in dungile cravatei si la pantofi)
iar
- culoarea rece este verdele si derivatul - kaki
- textura materialului este mai putin pretentioasa

Materiale folosite
Un amestec de fibre naturale si sintetice: Poliester : 60 % si Bumbac:40 %
Alte materiale folosite: blana si piele

Sa revenim la peronajul nostru:

Este o persoana pasionata de Virginia Wollf si de Salvador Dali, asculta jazz, fumeaza, frecventeaza baruri si in sufragerie are un crocodil de apa dulce impaiat.

Articolele vestimentare au fost imprumutate de la magazinul : Atelier A!UREA

Fond muzical folosit pentru prezentare tinutei:

ELLA MAE MORSE MISTER FIVE BY FIVE 1942

***********************

Iti multumim cald, draga Raluca pentru creditul acordat Atelierului Aiurea si ne bucuram mult pentru laudele primite de la domnul profesor. Te felicitam zambind pentru reusita!

Pentru toate aiuritele noastre convinse, sau in devenire, dorim sa stiti ca suntem deschise catre orice fel de colaborare, de orice fel, atata timp cat ne solicita creativitatea si implica pasiunea pentru arta.

Va asteptam cu infinite sugestii!

Pana la urmatoarea cronica,

Va imbratisam pe toate si va dorim o ultima zi de martie asa cum v-o doriti voi mai mult!

Echipa Aiurita

Wednesday, March 23, 2011

Un nou proiect A!UREA cu aroma frantuzita

Well girls,

Pe final de martie, echipa Aiurea are onorata placere de a va prezenta proiectul "Street Looks à Bucarest", ce ne maguleste pe noi toate, ca “fetite dulci de Bucuresti” ce suntem :)

Proiectul a luat nastere la propunerea simpaticului Antoine Calvino, jurnalist francez al revistelor Glamour Paris si Grazia, intampinat cu mult entuziasm de catre a noastra “aiurita” Cristina Ivan, cea care s-a ocupat de capturarea imaginilor de efect a celor mai interesante outfituri, purtate cu o atitudine pe masura de tinerele nonconformiste bucurestene.



Dorim sa ii multumim lui Antoine pentru increderea acordata, de a se lasa pe mana unor aiurite, spre a impartasii o imagine tres chic cititoarelor parizience in ceea ce priveste cochetele noastre fete de pe promenada Micului Paris :)



Revenind la motivul principal al vizitei lui Antoine la Bucuresti, trebuie sa va marturisim ca am fost magulite de imaginea pe care Antoine a incropit-o despre Bucuresti in articolul sau “Nopti de neuitat”. Ideea articolului a pornit de la dorinta de a-si motiva parizienii sa ne viziteze capitala prin posibilitatile multiple de a-si petrece un weekend de noapti albe cu adevarat ispititor.

Atelier Aiurea a fost ales ca oprirea numarul 1 de pe itinerariul savarsit de el, ca fiind locul unde iti incepi voiajul turistic.

“1. Inainte de toate vizitati “boutique-ul”Atelier Aiurea

Inainte de a va incepe serata, ne putem imbogati garderoba la Atelier Aiurea. Cristina a adunat in acest boutique creatiile mai multor designeri romani talentati, dar si o multime de obiecte vintage cu care le asorteaza intr-o maniera aparte. Piesa noastra favorita? O rochie neagra Gianfranco Ferre din anii 80’ accesorizata cu un jabou princiar fuschia cu dungi, epoleti romani imbracati in pene si o palarie fantezista impodobita cu o floare din hartie si o panglica de tulle neagra.”


Sursa Grazia Magazine, Paris (editat in 160 000 exemplare/saptamana)





Recomandarile noastre melodioase pentru a va insoti randurile de mai sus sunt:

Edith Piaf - La Vie En Rose

Cristian Vasile: Iubesc femeia, Zaraza, Aprinde o tigare...

Stim ca nu se intampla prea des sa citim in presa straina impresii placute despre Micul nostru Paris si atunci cand totusi se intampla, nu ne ramane decat sa zambim cald si sa ne gandim “ Uite ca se poate! ”.

Noi asa ne-am spus dupa ce l-am intalnit pe Antoine cu care ne-am imprietenit cat am clipit si cu care ne-am petrecut un weekend plin, colorat si vesel! Cateva imagini din periplul nostru urban puteti vedea mai jos :)



















© Antoine Calvino

Cat despre fashionistele noastre dragi, dorim sa le felicitam pentru originalitatea, zambetul si atitudinea cu care isi poarta tinutele tres coco!

Toate tinutele fetelor se regasesc spotted la un simplu click aici.

Tuesday, March 15, 2011

Un efect ‘aiurea’ de primavara !


In sfarsit a venit primavara, cu alaiul ei de 'aiureli', in adevaratul sens al cuvantului, nu doar pe calendar! Pe mine ma incanta anotimpul asta, zau asa! Odata cu venirea primaverii incep sa ma simt din nou inspirata. Ficare raza de soare este un motiv, fiecare pom inmugurit aduce dupa sine un zambet cald, orice floare primita in acest anotimp, pur si simplu imi coloreaza ziua!

Tot acest buchet adunat ma inspira.. si sunt convinsa ca aceasta aroma se raspandeste in tinutele pentru care optez pe zi ce trece. Intr-un mod natural, incerc subit o noua combinatie cromatica plina de culoare, care imi pune in evidenta fie irisul radiant al ochilor sau suvite rebele a caror reflexii sunt mereu schimbatoare -datorita luminii calde a soarelui, fie obrajii imbujorati,principal vinovat facandu-se din nou distinsul domn, de ceva vreme in vise dorit, soarele :)

Primavara ma reinventez, stiu ca suna cliseistic, insa sta in natura fiecareia dintre noi ca odata cu venirea acestui luminos anotimp, satule fiind dupa o iarna parca infinita si mult prea friguroasa, sa fim nerabdatoare sa revenim la hainute flu-flu, vesele si colorare. Cred ca ni s-a intamplat cel putin o data, ca inca din luna lui Faurar sa incepem treptat a ne gandi la lejerele tinute de primavara, in care pata de culoare sa ne inveseleasca tinuta cat ai clipi, insa sa nu putem veni in intampinarea acestei dorinte, pentru ca afara inca sunt minus 3 grade si de parca n-ar fi de ajuns- codul galben de ninsoare apare cumva de nicaieri pentru urmatoarele 4 zile, desi ne notasem constiincios in agenda ca ‘maine’ urmeaza sa fie Martisorul!

Mie una mi se intampla o chestie foarte ciudata (de vreo 3 ani consecutiv) imediat cum primavara da primele semne, simt un chef nebun sa port verde in toata splendoarea lui: verde crud, verde intens.. toate nuantele vii de verde :) Si imi place sa-l combin fie cu crem, fie cu orice nuanta pamantie, iar intamplator poate si c-un dram de auriu. Mi se pare ca in felul acesta port si eu o mica particica de natura vie in aproprierea spiritului meu.









Chiar sunt curioasa… pentru voi, care sunt culorile care va inspira la primele semne de primavara !?


Odata cu venirea primaverii deja ne putem pune creativitatea la incercare. Totul este permis, avem la indemana imaginatia, ramane doar sa ne lasam invaluite de mireasma ei! Lasati-o sa preia controlul, caci sunt sigura ca isi va face ‘rolul’ demn de covorul vostru verde ! Si totusi, in cazul in care aveti nevoie chiar si de cel mai nevinovat si "aiurit" sfat in materie de
Eu cu ce ma-mbrac primavara asta !? nu uitati ca noi, fetele din echipa A!UREA, va asteaptam cu nenumarate sugestii scoase din 'tipare' ..pentru ca nici Atelierul Aiurit, de pe strada Sepcari, n-a fost ocolit de primavara, asa incat avem o sumedenie de idei bune si nebune pentru ca acest inceput de sezon sa fie croit pentru plimbari primavaratice, pe promenada Bucurestilor de altadata :)

O primavara de poveste aiurita va doresc si pupici de ghiocei, pana data viitoare!

Kek & Echipa Aiurita

Recomandari melodioase:

Caro Emerald - Stuck

Alexandrina - Printre Flor
i


Monday, March 7, 2011

Atelier A!UREA la V for Vintage Flower Power


Vino la mult ravnitul eveniment din weekend sa iti cream intr-o clipita tinuta aiuristic de accesibila :) Si nu uita! Pregateste-te de la un prim pas pentru sfaturi vestimentare la pachet, zambete pe umerase, povesti de pus la gat, precum si alte surprize croite sa te incante :D

Concret, Atelier A!UREA este pregatit sa va intampine pe 12 si 13 martie la Sala Dalles intre orele 12:00 - 19:00 cu delicatese proaspete de la hot cookies pana la tinute si mai hot! :) La antreu va oferim accesorii asezonate cu dantela, margele din portelan pictat, figurine metalice cu priviri sticloase si multa imaginatie care poate inveseli pe loc. Colectia Funkish A!UREA are si ea cateva personaje demne de un prim... fel :) asa ca Spanish Guitar sau Mary Poppins' Umbrella isi au rolul lor in toata aceasta placere a gusturilor! Iar aroma felului principal este adusa pe aripile vantului de faldurile Rochiei unicat cu imprimeuri furate din Gradina Secreta. Un desert retro binemeritat il vei purta de aceasta data la... urechi!


Daca ti-am deschis apetitul pentru toate aceste specialitati atent alese, te asteptam sa gusti din aroma standului A!UREA si sa castigi o tinuta croita dupa chipul si asemanarea ta! Valoarea voucher-ului este de 150lei. Se vor oferi si alte 5 vouchere in valoare de 50lei! Asa ca, veniti, vedeti, probati, iar la achizitionarea oricarei aiureli completati formularul de pus in bol. Pe 13 martie la ora 19 si un minut cele 6 castigatoare vor primi de la noi un apel vesel :)
Succes si va asteptam cu drag la V for Vintage Flower Power ce ne deschide o primavara mult asteptata!