Friday, July 10, 2015

5 reguli simple pentru a mixa perfect culorile

Ori de câte ori trebuie să ne alegem o ţinută, cea mai dificilă parte este cea de a mixa culorile. Nu cred că îşi doreşte cineva să iasă pe stradă ca un clovn sau îşi doreşte ca topul şi pantalonul să arate fix că nuca în perete. Pentru a mixa culorile uşor trebuie doar să urmezi câteva reguli simple.

1.Păstrează culorile în familie


Este destul de simplu de urmat regula asta. Pastelurile cu pasteluri, culorile de pământ cu culorile de pământ, culorile ţări cu culorile ţări şi tot aşa. Dacă ai grijă să alegi culori din aceiaşi familie nu ai cum să dai greş. Poate doar dacă alegi veri foarte îndepărtaţi :)
2.Foloseşte în combinaţii culorile complementare

Când vorbim despre culori “complementare” înseamnă de fapt opus. Alb şi negru, de exemplu, sunt culori complementare. Fiecare culoare are o culoare complementară cu care merge de minune. Pentru a le afla este cel mai simplu să foloseşti o hartă. Culorile complementare sunt cele care se află în partea opusă pe hartă.
3.Mixează diferite nuanţe ale aceleiaşi culori

Deşi poate suna puţin ciudat, diferitele nuanţe ale aceleiaşi culori merg foarte bine împreună, inclusiv roşu cu roz. Poţi merge pe diferite nuanţe de galben de la galben pal la solar, chiar spre portocaliu. La fel şi culori reci, de la bleu deschis până la navy.
 4.Găseşte un print care îţi place şi foloseşte culorile respective

Poţi lua, de exemplu, o eşarfă de designeri, sau un print vintage care îţi place mult. Separă culorile şi apoi alege haine în acele culori pentru a-ţi alcătui un outfit. Poţi merge până într-acolo încât să le separi în “cele mai folosite culori” şi “cele mai puţin folosite culori” în printul respectiv şi apoi să alegi din garderobă rochii, topuri, pantaloni în culorile cel mai mult folosite şi apoi să accesorizezi cu cercei, coliere, eşarfe, pantofi în culori din cealaltă categorie. Este o metodă uşor de folosit pentru a crea o ţinută de efect fără a de greş. Singură regulă de urmat este să evităm piese cu pattern, cel mai sigur este de mers pe culori uni pentru a nu strică combinaţia. 
5. Când eşti în dubiu, alb-negru este cel mai sigur

Culorile neutre în general, navy, kaki, gri, denim, auriu, argintiu, sunt cele mai uşor de mixat, dar în mod special, alb şi negru sunt cu siguranţă nişte superstaruri. Pur şi simplu nu poţi da greş când le combini. Nu sunt alte două culori să se potrivească la fel de bine că acestea. De aceea, când ai dubii şi nu ai timp pentru a consulta o harta, alb-negru este combinaţia câştigătoare.





1 comment:

Claudia said...

Util articolul ! :)